PRP-hoidot

Upeat vastaanottotilat, erittäin ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu. Kiitos.
(Asiakaspalaute 15.8.2019)

PRP-HOITO (VAMPYYRIHOITO) IHO-ONGELMIIN JA HIUSTENLÄHTÖÖN

PRP-hoito tunnetaan myös nimillä vampyyrihoito ja plasmahoito. Toimenpiteessä ihoa elvytetään asiakkaan omasta verestä saatavalla verihiutalekylläisellä plasmalla. PRP-hoitoa ei kuitenkaan pidä sekoittaa Plasma Pen -hoitoon.

PRP-hoidon teho perustuu sekä ruiskutettavaan aineeseen että pistoksiin. Ihoon ruiskutettu verihiutalekylläinen plasma sisältää runsaasti kasvutekijöitä. Nämä kiihdyttävät ihon omia uusiutumisprosesseja ja saavat ihon korjaamaan itse itseään. Toisaalta myös pistäminen stimuloi ihoa uudistumaan. Neulanpistot herättävät ihon fibroblastisolut tuottamaan uutta kollageenia ja elastiinia. Syntyvä kollageeni kiinteyttää ihoa sisältäpäin, samalla kun uusi elastiini palauttaa ihoon luonnollista kimmoisuutta.

PRP:tä (platelet rich plasma: verihiutalekylläinen plasma) voidaan pitää maailman luonnollisimpana skinboosterina. Koska se on erotettu ihmisen omasta verestä, yliherkkyysreaktiot ovat erittäin harvinaisia. Synteettisiin hyaluronihappovalmisteisiin verrattuna PRP on eräänlainen luomutuote.

PRP-hoito eli vampyyrihoito tulee avuksi moneen ulkonäköongelmaan. Toimenpiteen avulla voidaan häivyttää väsymyksen merkkejä ja ikääntymismuutoksia: ryppyjä, ihon sameutta ja velttoutta. Hoito on tehokkain, kun se tehdään sarjana. Hoitosarjan päätyttyä iho on kirkas, napakka ja tasainen. Väsymyksen merkit ovat poissa. Arvet ovat tasoittuneet. Ilme näyttää aiempaa levänneemmältä ja nuorekkaammalta. Erityisen hyviä tuloksia PRP-hoidolla saavutetaan silmänympärysihon hoidossa. PRP-sarjahoidon jälkeen tummuus, rypyt ja velttous ovat vähentyneet merkittävästi.

PRP-hoidon avulla voidaan hidastaa ja vähentää myös hiustenlähtöä. Joissakin tapauksissa hiustenlähtö pysähtyy täysin PRP-hoitosarjan myötä. Hiustensiirron yhteydessä PRP-sarjahoito on ehdottoman tarpeellinen. Verihiutalekylläisen plasman sisältämät kasvutekijät stimuloivat hiuspohjaa ja edistävät uusien, istutettujen hiusten hyvinvointia.

PRP-hoidon vaikutus alkaa muutaman viikon päästä toimenpiteestä. Tulokset säilyvät hyvinä noin vuoden ajan.
Yleensä näkyviä tuloksia saavutetaan 3-5 hoitokerran sarjahoidolla. Tällöin PRP-käsittelyt tehdään noin kuukauden välein toisistaan.

 

HOIDONAIHEET

Ihon epätasaisuus, rypyt ja muut ikääntymismuutokset

PRP-sarjahoito häivyttää tehokkaasti, pehmeästi ja luonnollisesti arpia ja ihon ikääntymismuutoksia. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen iho on aiempaa heleämpi. Parhaat tulokset – kiinteä, tasainen iho ja maltillisesti kohonneet piirteet – saavutetaan kuitenkin sarjahoidolla, jossa hoito tehdään 3–5 kertaa kuukauden välein.

Hoito voidaan tehdä lähes mille tahansa ihoalueelle. Yleisimpiä hoitokohteita ovat kasvot, kaula ja dekoltee.

Silmänympärysihon tummuus

Silmänympärysihoa hoidetaan muun muassa botuliinilla, täyteaineilla ja plasma pen -toimenpiteellä. Mikäli ongelmana on silmänalusihon tummuus, parhaat hoitotulokset voidaan saada PRP-sarjahoidolla. Silmänympärysiho kiinteytyy ja tasoittuu sekä saa lisää täyteläisyyttä. Ihon kirkastuminen saa koko kasvot näyttämään aiempaa pirteämmiltä.

Tehohoitoa silmänympärysihon ikääntymismuutoksille ja tummuudelle saavutetaan yhdistelmähoidolla, jossa PRP-hoitosarjan ohella ihoa hoidetaan esimerkiksi plasmakynäkäsittelyllä.

Hiustenlähtö

PRP-sarjahoidosta hyötyvät hiustenlähdöstä kärsivät miehet ja naiset. Toimenpide pysäyttää hiustenlähdön tai ainakin hillitsee sitä. Hoito ei kuitenkaan kasvata uusia hiuksia täysin kaljuuntuneisiin kohtiin.

Hiustenlähtöä hoidettaessa PRP-toimenpide tehdään 3–5 kertaa noin kuukauden välein. Eräiden tutkimusten mukaan 80 prosentilla hoidetuista asiakkaista PRP-hoitosarja käynnisti uusien hiusten kasvun. Joissakin tapauksissa verihiutalekylläisen plasman joukkoon lisätään kevyttä hyaluronihappogeeliä tai erilaisia vitamiineja. Hyaluronihappogeeli auttaa plasmaa levittäytymään laajalle alueelle. Vitamiinit, hivenaineet ja aminohapot saattavat stimuloida hiustuppia siirtymään lepovaiheesta aktiiviseen kasvuvaiheeseen.

 

PRP-GEELI TÄYTEAINEENA

Verihiutalekylläinen plasma voidaan emulgoida kuumentamalla. Tällöin plasmasta saadaan muodostettua miltei geelimäinen seos. Kiinteähkö plasma toimii täyteaineen tavoin. Sillä voidaan täyteläistää huulia tai poskia sekä tasoittaa juonteita, ryppyjä ja uurteita.

 

PRP-HOIDON KULKU

 1. Asiakkaalta otetaan verinäyte. 
 2. Verinäyte asetetaan sentrifugiin muutaman minuutin ajaksi. Sentrifugissa verisolut ja plasma erottuvat toisistaan.
 3. Plasmasta erotetaan se osa, joka sisältää runsaasti verihiutaleita.
 4. Verihiutalekylläinen plasmanosa ruiskutetaan suunnitellusti hoitoalueelle.
 5. Lopuksi toimenpidealueelle tehdään mikroneulaushoito.

Ennen PRP-hoitoa toimenpidealueelle levitetään tehokas puudutevoide. Koska kyseessä on monipistoshoito, toimenpide tuntuu jonkin verran epämiellyttävältä voidepuudutuksesta huolimatta.

HINNASTO

 • Silmänalusihon PRP-hoito: 290 €
 • Kasvojen PRP-hoito: 490 €
 • Kaulan PRP-hoito: 490 €
 • Dekolteen PRP-hoito: 490 €
 • Kasvojen ja kaulan PRP-hoito: 590 €
 • Kasvojen, kaulan ja dekolteen PRP-hoito: 690 €
 • Hiuspohjan PRP-hoito: 490 €

Tutustu myös kampanjahintoihimme.

PRP-hoitoja tekevät seuraavat Finnestetiikan ammattilaiset:
Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja Anna-Sofia Waltari

Konsultaatio maksaa 30 €. Konsultaation hinta hyvitetään toimenpiteen hinnasta.

Voit maksaa käteisellä, maksukortilla tai Mash-osamaksulla (3–24 kk).

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %). Mikäli kyseessä on sairaudenhoito, korjaava, palauttava tai ennaltaehkäisevä hoito, arvonlisävero (24 %) vähennetään kustannuksista.
Oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään.

PRP-hoidon voit ostaa myös verkkokaupasta.

Verkkokauppaan voit tutustua allaolevia kuvia napauttamalla.

Verkkokaupassa voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, maksukortilla, MobilePaylla, laskulla tai osamaksulla (3-24 kk).

USEIN KYSYTTYÄ

Sattuuko PRP-hoito?

Ilman puudutusta tehty PRP-hoito on epämukava. Voidepuudutus vähentää kipua muttei poista sitä täysin.

Mitä eroa on plasmakynällä ja PRP-plasmahoidolla?

Plasmakynähoito ja PRP-plasmahoito saattavat aiheuttaa sekaannusta. Molemmat hoidot sopivat ikääntymismuutosten häivyttämiseen, mutta muuta yhteistä niillä ei ole.

Plasmakynähoidon yhteydessä plasma-sana merkitsee aineen olomuotoa, jossa atomit ovat menettäneet elektronejaan.

PRP-hoidosta puhuttaessa plasma-sanalla viitataan veren nestemäiseen, verisoluttomaan osaan.

Finnestetiikan toimenpidevalikoimaan kuuluvat nämä molemmat toimenpiteet.

HOITO-OHJEET

Ennen PRP-hoitoa

logo finnestetiikka

Klikkaa kuvaa ladataksesi ohjeet.

PRP-hoidon jälkeen

 • Ihon koskettelua tulee välttää kuuden tunnin ajan
 • Toimenpidealueen ihon voi pestä hellävaraisesti kuuden tunnin kuluttua
 • Saunaa ja uimista on vältettävä 48 tuntia
 • Meikkiä voi käyttää toimenpidettä seuraavana päivänä
 • Auringonotto ja solarium ovat kiellettyjä kahden viikon ajan
 • Iho on suojattava hoitoa seuraavien viikkojen ajan huolellisesti auringolta
 • Mikäli iho hilseilee, hilseilevää ihoa ei saa repiä tai poistaa mekaanisesti
 • Ihon kuorintaa vältetään ainakin viikon ajan
 • Toimenpidettä seuraavan viikon aikana on hyvä välttää luomukosmetiikkaa