Esteettinen Botox-hoito

Mahtavaa asiakaspalvelua. Iso kiitos ammattitaitoiselle Ville Männistölle.
(Asiakaspalaute 31.8.2019)

ESTEETTINEN BOTOX-HOITO

Botox on reseptivalmiste, jonka käytöstä päättää aina lääkäri tai hammaslääkäri. Toisin kuin hyaluronihappo, botuliini ei täytä ryppyjä eikä lisää kudosten tilavuutta. Aineen teho perustuu sen kykyyn rentouttaa väliaikaisesti niitä lihaksia, jotka vetävät ihoa ryppyyn tai piirteitä alaspäin. Toimenpide on nopea ja lääkärin tekemänä lähes riskitön. Pistoksista ei yleensä jää minkäänlaisia näkyviä jälkiä. Mustelmat ovat kuitenkin mahdollisia.

Esteettisen botuliinihoidon tulos alkaa näkyä ihossa muutaman vuorokauden kuluttua toimenpiteestä, ja tulos on arvioitavissa 1–2 viikon päästä hoidosta. Kahden viikon jälkeen näkyvä lopputulos on luonnollinen. Uusi ilme on levännyt ja raikas.

Esteettisiä Botox-hoitoja tehdään eniten yläkasvoille. Muun muassa otsan vaakarypyt, kulmien välinen huoliryppy (ns. Sibelius-ryppy) ja silmän ulkonurkan naururypyt voidaan korjata ja tasoittaa tehokkaasti botuliinilla. Hoito sopii myös maltilliseen kulmien kohotukseen, suupielien kevyeen kohotukseen ja kaulan nuorennushoitoihin. Hoidon aikana botuliinilla rauhoitetaan lihaksia, jotka vetävät ihoa uurteille. Määrättyjä lihaksia rauhoittamalla piirteet saadaan harmonisiksi. Ihon pussitus ja uurteisuus vähenevät. Osa rypyistä katoaa täysin.

Botuliinihoidon tulokset ovat väliaikaisia. Lääke rauhoittaa ryppylihakset noin kolmeksi kuukaudeksi. Kun lääkkeen teho häviää, ikääntymismuutokset tulevat jälleen esille. Hoitotulosta voidaan ylläpitää tekemällä esteettinen toimenpide 3–6 kuukauden välein. Hoidon toistaminen useammin kuin kolmen kuukauden välein ei tuota lisähyötyjä.

Finnestetiikan lääkärit tekevät Botox-hoitoja Tampereella kasvojen, kaulan ja rintakehän iholle. Kaikki klinikan botuliinihoidot tehdään Allerganin botuliinivalmisteilla.

HOITOALUEET

Otsa

Esteettisiä botuliinihoitoja tehdään Tampereen Finnestetiikalla eniten otsan alueelle. Otsan vaakarypyt ja kulmakarvojen väliset huolirypyt reagoivat hoitoon erinomaisesti. Muutaman vuorokauden kuluttua hoidosta otsa on sileä ja rypytön. Joskus hoidon lopputulosta parannetaan hyaluronihappoinjektioilla. Kyseeseen tulevat tällöin täyteaineet sekä juoksevammat skinboosterit.

Silmänympärysiho

Silmäkulmien harakanvarpaita hoidetaan paljon botuliinilla ja Plasma Pen -toimenpiteellä. Haastavia ikääntymismuutoksia hoidettaessa yhdistelmähoito (Plasma Pen, botuliini ja täyteaine) toimii parhaiten.

Botox-hoidolla silmiä voidaan myös suurentaa kevyesti. Tiettyjä lihaksia rentouttamalla silmät avautuvat hiukan tavallista enemmän. Botuliinilla on mahdollista kohottaa myös kulmia. Joskus tällaiseen botuliinihoitoon yhdistetään pieni määrä täyteainetta.

Nefertiti lift

Nefertiti Lift on uudehko esteettinen botuliinihoito, jonka avulla voidaan selkeyttää leukalinjaa ja kiinteyttää kevyesti kaulaa. Toimenpiteen aikana botuliinilla rentoutetaan niitä lihaksia, jotka vetävät piirteitä alaspäin. Alaspäin vetävien lihasten rentoutuessa ihoa kohottavien lihasten toiminta pysyy ennallaan. Siksi piirteet kohoavat kevyesti. Leukalinja napakoituu ja kaulan ikääntymismuutokset tasoittuvat jonkin verran.

V-shaping, leuka ja nenä

Botuliinilla on mahdollista kaventaa alakasvoja. Kun purentalihakset rentoutuvat, alakasvojen ovaali muoto selkeytyy. Leukalinjan lisäksi botuliini sopii myös leuan kärjen maltilliseen muotoiluun. Lihasaktiivisuuden vähentyessä leuan ryppyisyys vähenee ja leuan muoto piirtyy esille aiempaa kauniimmin. Usein alueelle tehdään yhdistelmähoito: leukaa rentoutetaan hiukan botuliinilla ja leuan kärjen muotoa korjataan täyteaineella.

Finnestetiikan lääkärit tekevät myös nenän alueen esteettisiä botuliinihoitoja. Nenän vaakarypyt (bunny lines) voidaan häivyttää pienellä määrällä botuliinia. Myös sieraimien kevyt kaventaminen onnistuu, samoin alaspäin osoittavan nenänkärjen nostaminen.

Suunympärysiho

Ienhymy (gummy smile) voidaan hoitaa tehokkaasti botuliinilla. Hoito on nopea ja lähes kivuton. Tulokset alkavat näkyvä muutaman vuorokauden kuluttua hoidosta, ja ne kestävät hyvinä 3–4 kuukautta.

Botuliinilla ei täytetä huulia, mutta oikeaan paikkaan pistettynä aine voi korostaa huulten täyteainehoidon tulosta. Kun oikeat lihakset rentoutuvat muutamaksi kuukaudeksi, suupielet kohoavat, ylähuulen pystyrypyt tasoittuvat tai huulen punaosaa vyöryy hiukan aikaisempaa enemmän esille.

 

Mesotox

Mesotox on botuliinihoito, jonka avulla parannetaan ihon pinnan ulkonäköä. Toimenpiteen jälkeen laajentuneet ihohuokoset supistuvat, talintuotanto rauhoittuu ja ihon ylin kerros kirkastuu muutaman kuukauden ajaksi.

Toimenpiteessä käytetään liuosta, jonka botuliinipitoisuus on erittäin pieni – pienempi kuin perinteisessä botuliinihoidossa. Liuos viedään mesotox-hoidossa ihoon, ei lihakseen. Toimenpide on monipistoshoito, ja se muistuttaa kokolailla mesoterapiahoitoa, mistä hoito on nimensä saanutkin. Mesotox-hoito ei ole varsinainen ryppyhoito. Lihasaktiivisuuteen hoito ei vaikuta. Tulokset näkyvät lähinnä ihon pinnan tasoittumisena ja kasvojen raikastumisena.

 

BOTOX ELI BOTULIINI

Botuliini on reseptivalmiste, jota saavat esteettisissä hoidoissa käyttää lääkärit. Lääkärin tekemä hoito on tehokas ja turvallinen. Vaikka hoidossa käytettävä botuliini on hermomyrkky, se on pieninä annoksina vaaraton lääke. Kun lääkäri hoitaa potilaan terveysongelmia botuliinilla, hän käyttää äärimmäisen pieniä botuliinimääriä. Esteettisiä hoitoja tehtäessä aineen määrä on vielä tätäkin pienempi. Annostelu määrittää sen, onko aine myrkky vai hyödyllinen lääkevalmiste. “Määrä tekee myrkyn” on toksikologian kuuluisin peruslause.

Ennen ja jälkeen – Ienhymyn hoito botuliinilla (gummy smile) – HLL Ville Männistö, Lääkärikeskus Finnestetiikka Tampere

HINNASTO

Botox-hoito hinnoitellaan alueittain

 • Yksi alue: 247 €
 • Kaksi aluetta: 379 €
 • Kolme aluetta: 425 €
 • Katso myös kampanjahintamme

Yksi botuliinihoitoalue on jokin seuraavista:

 • Otsan vaakarypyt
 • Kulmien välinen huoliryppy
 • Silmäkulmien naururypyt
 • Suupielet
 • Nenän vaakarypyt (bunny lines)
 • Ienhymy

Muut esteettiset botuliinihoidot:

 • Nefertiti lift: 490 €
 • Kaulan nuorennushoito: 490 €
 • Leuan muotoilu: 490 €
 • Kasvojen/kaulan mesotox: 490 €

Botox-hoitoja tekevät seuraavat Finnestetiikan ammattilaiset:
Lääkäri Soslan Kusrati
Lääkäri Alan Kusrati
Lääkäri Maria Lekkala (vain yläkasvojen botuliinihoidot)
Hammaslääkäri Ville Männistö

Botuliinikonsultaatio maksaa 30 €. Konsultaation hinta hyvitetään toimenpiteen hinnasta.

Hinta sisältää kontrollikäynnin n. kahden viikon päästä.

 

Paikan päällä voit maksaa käteisellä, maksukortilla tai Mash-osamaksulla (3–24 kk).

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron (24 %). Mikäli kyseessä on sairaudenhoito, korjaava, palauttava tai ennaltaehkäisevä hoito, arvonlisävero (24 %) vähennetään kustannuksista.
Oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään.

Esteettisen botuliinihoidon voit ostaa myös verkkokaupasta allaolevaa kuvaa napauttamalla.

Verkkokaupassa voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, maksukortilla, MobilePaylla, laskulla tai osamaksulla (3-24 kk).

USEIN KYSYTTYÄ

Sattuuko hoito?

Botuliinipistos tuntuu samanlaiselta kuin hyttysenpisto. Jos asiakas jännittää pientä kipua, toimenpidealue voidaan puuduttaa puudutevoiteella. Hoito on kuitenkin nopea, kun pistäjänä toimii kokenut lääkäri. Harva asiakas valittaa kipua. Silti kivunlievitys on mahdollista.

Sopiiko hoito kaikille?

Botuliini on reseptilääke. Ennen hoitoa lääkäri selvittää asiakkaan terveydellisen tilan.

Esteettisen botuliinihoidon vasta-aiheita:

 • botulismi
 • ALS
 • myastenia
 • etenevä lihasheikkous
 • kaksoiskuvat
 • näköhäiriöt
 • riippuva yläluomi
 • keuhkokuume
 • äänihäiriöt
 • hengitysvaikeudet
 • nielemisvaikeudet
 • botuliiniallergia

HOITO-OHJEET

Ennen toimenpidettä

Ennen Botox-hoitoa on suositeltavaa noudattaa seuraavia ohjeita:

 • Vältä asetyylisalisyylihappoa sisältäviä lääkkeitä 2 viikon ajan
 • Vältä ibuprofeenia sisältäviä lääkkeitä 2 viikon ajan
 • Vältä E- ja C-vitamiinilisiä 2 viikon ajan
 • Vältä kalaöljy- ja omegalisiä 2 viikon ajan
 • Vältä alkoholin nauttimista 2 vuorokauden ajan

Botuliinihoidon jälkeen

Botuliinihoidon jälkeen hoidetulla alueella voi esiintyä lievää punoitusta, pientä turvotusta ja lievää aristusta. Mustelmat ovat mahdollisia. Oireet liittyvät enemmän pistämiseen kuin pistettyyn aineeseen. Pistosten jälkeiset reaktiot häviävät keskimäärin muutamassa päivässä.

Botuliinihoidon jälkeen hoitoalueen ihoa ei pidä kosketella, puristella tai hieroa. Kuuden tunnin päästä ihon voi puhdistaa kevyesti miedoilla puhdistustuotteilla.

Kahden viikon ajan on vältettävä suoraa auringonpaistetta, saunaa, solariumia ja liiallista kylmyyttä. Kolmen ensimmäisen vuorokauden aikana on syytä välttää myös kovaa fyysistä rasitusta.

Jos olet kärsinyt yskänrokosta aiemmin, voivat neulanpistot saada sen puhkeamaan uudelleen. Asetyylisalisyylihappoa sisältävät lääkkeet (esim. aspiriini) ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä ruiskutuskohdassa.

Botuliinihoidon tulokset pysyvät hyvinä noin kolmen kuukauden ajan. Aineenvaihdunta toimii jokaisella yksilöllisesti, mikä selittää erot hoitotulosten kestossa.