Akupunktio

Kysy hoidosta tai varaa aika:

Laura Dudajti 040 507 1783

http://kalevanakupunktio.fi/

KALEVAN AKUPUNKTIO LÄÄKÄRIKESKUS FINNESTETIIKALLA

Lääkärikeskus Finnestetiikalla akupunktiohoitoa tarjoaa psykiatrian erikoislääkäri Laura Dudajti. Vuodesta 1989 lähtien Dudajti on hoitanut potilaita perinteisellä akupunktiolla. Sittemmin hän erikoistui Su-Jok-akupunktioon. Tampereella Dudajti on tarjonnut akupunktio- ja laserhoitoa jo yli 20 vuoden ajan.

Ennen akupunktiohoidon alkamista Dudajti tekee jokaiselle potilaalle yksilöllisen hoitosuunnitelman. Tuloksia saadaan yleensä 5–10 hoitokäynnillä. Joskus käyntejä tarvitaan enemmänkin.

SU-JOK-AKUPUNKTIO

Itämaiseen akupunktioon perustuva Su-Jok-akupunktio vaikuttaa ihmiseen kokonaisvaltaisesti: niin fyysisellä kuin psyykkiselläkin tasolla. 

Su-Jok-akupunktiomenetelmän kehitti korealaisprofessori Park Jae Woo perinteisen itämaisen akupunktion pohjalta. Hoito perustuu havaintoon, jonka mukaan ihmiskehon jokaisella elimellä on vastaava piste sekä käsissä että jaloissa.

Akupunktio auttaa moneen vaivaan:

 • Niska-, hartia- ja selkäkivut
 • Nivelkivut
 • Fibromyalgia
 • Epämääräiset kivut ja säryt
 • Siitepölyallergiat ja astma
 • Pitkittyneet ylähengitystieinfektiot ja toistuvat poskiontelontulehdukset
 • Migreeni ja päänsärky
 • Kuukautiskivut, kuukautishäiriöt
 • Vaihdevuosioireet ja -vaivat
 • Unettomuus
 • Ahdistus ja masennus

Akupunktiohoito on Kelan korvaama. Hoidon hinnasta 27 € veloitetaan Kelalta ns. suoravähennyksenä.

HINNASTO

Akupunktion hinnat:

 • Hoidon hinta on 105 €, josta Kela korvaa 27 € (suoravähennys).
 • Asiakas maksaa akupunktiohoidosta 78 €.

 

 

Hoidon voit maksaa käteisellä, maksukortilla tai Mash-osamaksulla (3–24 kk).

Oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään.

akupunktio tampere

Toisin kuin perinteinen akupunktio, Su-Jok tehdään vain käsiin (koreaksi su) ja jalkoihin (koreaksi jok). Hoito tehdään mikroneuloilla.

Useimmiten potilaille riittää käsiin annettu hoito.

(Erikoislääkäri Laura Dudajti)

 

APUA VAIKEASTI HOIDETTAVIIN VAIVOIHIN

Dudajti on hoitanut Su-Jok-akupunktiolla onnistuneesti monenlaisia kipuja, sairauksia ja vaivoja. 

Mm. polkupyöräonnettomuudessa pahasti loukkaantunut Matti Flinkkilä sai avun Dudajtin vastaanotolta. 75-vuotias Flinkkilä oli heti onnettomuuden jälkeen puoli tuntia tajuttomana. Viikon kuluttua onnettomuudesta hän alkoi kärsiä öisin kohtauksittaisesta päänsärystä. 

Ennen polkupyöräonnettomuutta Flinkkilä ei ollut kärsinyt migreenityylisestä päänsärystä 15 vuoteen. Onnettomuus tuntui laukaisseen tamperelaismiehen päänsärkykohtaukset.

Kolarin jälkeen päätäni särki joka yö, eivätkä särkylääkkeet auttaneet. TAYS:issa tehdyssä tietokonetomografiassa ei näkynyt mitään, ei myöskään neurologin huolellisessa tutkimuksessa. Myöskään fysikaalinen hoito ei auttanut.

Kävin Su-Jok-akupunktiossa kolme kertaa. Heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen päänsärkykohtaukset lievittyivät. Toisen akupunktiokerran jälkeen päänsärkykohtaukset jäivät pois kokonaan.

Hoidosta on nyt kulunut kolme kuukautta. Yllätyin, että sain avun näistä mikroneuloista.

(Matti Flinkkilä)

Hämeenlinnalainen Marjaana Virtanen, 36, on kärsinyt hankalasta kuukautisiin liittyvästä oireyhtymästä jo yli 20 vuotta. Su-Jok -akupunktio poisti oireet.

Minulle tuli lähes aina kuukautisten alkaessa rajut alavatsakivut. Alavatsakipuja seurasivat huimaus, pyörtyminen ja voimakas pahoinvointi. Kovat alavatsakivut laukesivat joka kerta noin 15 minuutin kuluttua siitä, kun olin oksentanut.

Kävin Su-Jok-akupunktiossa 10 kertaa. Oireita ei ole ollut sen jälkeen enää viiteen kuukauteen”,

Marjaana iloitsee.

Fibromyalgia aisoihin akupunktiolla

Su-Jokilla hoidetaan potilaita turvallisesti sekä fyysisellä että tunteiden tasolla. Hoito on tehonnut moniin sellaisiinkin vaivoihin, joihin muut keinot eivät ole auttaneet. Yksi tällainen vaikeasti hoidettava sairaus on fibromyalgia. Fibromyalgiasta kärsivä Hilkka sai avun Dudajtin vastaanotolta.

Kuudennen hoitokerran jälkeen nivelsäryt, unettomuus ja muut oireet hävisivät. Unen laatukin parani ratkaisevasti: nukuin kuin tyytyväinen pieni lapsi.

Fibromyalgiasta tiedetään Suomessa melko vähän. Tähän sairauteen ei ole hoitoa. Su-Jokilla oireeni pysyivät poissa yli puoli vuotta. Nyt oireita on jälleen, mutta toivon Su-Jokin helpottavan niitä tälläkin kertaa.

(Hilkka)

akupunktio tampere

AKUPUNKTIO VAIKUTTAA ENERGIAN VIRTAUKSEEN MERIDIAANEISSA

Akupunktiohoidon aikana pyritään vaikuttamaan energian virtaukseen meridiaaneissa eli näkymättömissä kanavissa. Hoitofilosofian mukaan juuri energiavirtausten häiriöt aiheuttavat sairauksia, kipuja ja vaivoja.

Ihmisessä on 12 eri meridiaania. Jokaisessa meridiaanissa kulkee viisi erilaista energiaa: 

 • lämpö
 • kylmyys
 • kuivuus
 • kosteus 
 • tuli 

Ennen varsinaisen akupunktiohoidon alkamista lääkäri selvittää, missä meridiaanissa energiahäiriö sijaitsee. Tämän jälkeen selvitetään, liittyykö häiriö meridiaanin liika- vai vajaatoimintaan.

Kaikki meridiaanit ovat yhteydessä toisiinsa, ja onkin tyypillistä, että monissa meridiaaneissa on vikaa yhtä aikaa.

(Lääkäri Laura Dudajti)

LASER AKUPUNKTION LISÄNÄ

Kivunhoidossa akupunktio tuo parhaan tuloksen, kun hoitoon yhdistetään myös laser. Laser moninkertaistaa akupunktion tehon nimenomaan kipuja ja särkyjä hoidettaessa. Esimerkiksi työperäiset niska-hartiasäryt saadaan useimmiten kuriin parhaiten akupunktion ja laserin yhdistelmähoidolla. Myös migreeniä voidaan hoitaa tuloksellisesti akupunktiolla ja laserilla.

Laser parantaa solujen aineenvaihduntaa ja hoitoalueen verenkiertoa sekä auttaa vaurioituneita soluja uusiutumaan. Laserhoito vaikuttaa monin tavoin paikalliseen immuunijärjestelmään. Kun immuunijärjestelmän toiminta tehostuu, alkavat elimistön omat puolustusmekanismit toimia. Kipu lievittyy ja mahdollinen turvotus laskee. Myös nivelten liikkuvuus paranee.

Laserin ja akupunktion yhdistelmähoitoa Dudajti on käyttänyt myös leikkausten jälkitilojen ja fibromyalgian hoitoon.

Olen nähnyt useita kertoja, kuinka laser tehoaa niihinkin kipuihin, jotka eivät fysioterapialla ole talttuneet, Dudajti toteaa.

HINNASTO

Akupunktion hinnat:

 • Hoidon hinta on 105 €, josta Kela korvaa 27 € (suoravähennys).
 • Asiakas maksaa akupunktiohoidosta 78 €.

 

 

Hoidon voit maksaa käteisellä, maksukortilla tai Mash-osamaksulla (3–24 kk).

Oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään.